Nukkekodin parissa on tapahtunut paljon kivaa, kävin tässä kuussa ensimmäistä kertaa Päijät-Hämeen nukkekotiharrastajien kerhoillassakin. Olen ollut jäsenenä jo muutaman kuukauden, mutten ole aiemmin ehtinyt mukaan ollenkaan :/ nyt siellä askarreltiin nuken vaunut, joista en muistanut ottaa kuvaa, ei ne kyllä vielä ihan valmiitkaan ole.... oli kyllä kiva tutustua muihin harrastajiin :)

 

Ostin jokin aika sitten eräältä taitavalta tekijältä massasta tehtyjä nukkekodin herkkuja, ihastuttavia! Hammastikku korvaa tulitikun....

Vaahtokarkit lähempää:

Ja ehdoton suosikkini (prinsessakakun lisäksi):

 Nämä lakut on TODELLA pieniä, ihania.

Samat lakut pienessä purkissa:

Ja niin, nukkekoteja on nyt kaksi. Ensimmäinen tosin jää odottamaan kesää jotta saan sahattua siihen puuttuvat osat, en kestä sen keskeneräisyyttä :D Katto pitää saada valmiiksi ennen kuin aloitan ikkunoiden laiton ja siitä eteenpäin.

Sain ostettua eräältä tutulta harrastajalta salonkikelpoisen talon (tämä pienempi kuin toinen nukkikseni) joka vaatii vain pientä remonttia ja pääsen keskittymään mukaviin tapetointi- ja maalaushommiin. Tämän tyylisestä nukkekodista olen haaveillutkin, mutten ole raaskinut uutta ostaa.... Talo saa viimeistään kesällä uuden värin pintaansa ja toivottavasti lähiaikoina alkaa pintaremontti talon sisällä. Talosta puuttu vielä kuvassa toinen yläikkuna, mutta se on tulossa jälkitoimituksena :)

Perhe sai muuttaa heti tähän pieneen huvilaan, kun halusin suunnitella uutta huonejärjestystä (nuo valotkin mahdollisesti saadaan pelittämään :)

Alakerta:

Kuvien ottamisen jälkeen alakerran järjestys on jo muuttunut ja keittiön kaappi on päätynyt vihdoin seinälle. Kokeilen myös tehdä jonkinlaisen tiskipöydän, se on vielä alkuvaiheessa... Alakerrassa tulee siis olemaan eteinen ja keittiö.

Keskikerros, pieni tv-huone ja makuuhuone (tämän kerroksen lattiat ajattelin säilyttää sellaisenaan):

Sekä yläkerran lastenhuone ja kylppäri (kylppärin lattia myös jää entiselleen)

Olen nyt parin päivän ajan ollut melkoisen nukkekoti-innostuksen vallassa, pelkkä järjesteleminen on jokseenkin rentouttavaa puuhaa.  Ja kun talo on pienempi, se näyttää vähilläkin tavaroilla valmiimmalta ;)

Nyt, hyvää illan jatkoa ! (paitsi niille jotka katsovat jääkiekkoa..... )